Poniedziałek - 2025-10-27
Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Schab z wędzarni
5. Ogórek, papryka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Zalewajka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, mąka pszenna, śmietana, cebula, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Gulasz mięsny, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony, kompot [łopatka bez kości, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy
kasza jęczmienna
ogórek kwaszony
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek waniliowy – wyrób własny z brzoskwinią [śmietanka, mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej, cukier, brzoskwinie]
Wtorek - 2025-10-28
Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Ogórek kwaszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Rosół z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, szyja z indyka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, makaron (jaja, mąka pszenna)]
2. Kotlet mielony, ziemniaki, maślanka [łopatka bez kości, jaja, cebula, bułka tarta, bułka pszenna (mąka pszenna, drożdże, sól) olej rzepakowy
ziemniaki
maślanka]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Galaretka truskawkowa [cukier, żelatyna, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne]
3. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
4. Masło extra [śmietanka]
5. Kiwi
Środa - 2025-10-29
Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajko gotowane
5. Pomidor
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, ogórek kwaszony, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Filet z piersi kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, papryka zielona, ananas, przecier jabłkowy, pędy bambusa, przyprawy (zawierają soję) i ekstrakty przypraw, zioła, ekstrakty warzyw, mąka pszenna
ryż
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Bułka łamana z kruszonką [mąka pszenna, jajka, woda, sól, drożdże, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Miód
Czwartek - 2025-10-30
Śniadanie
1. Płatki kukurydziane Nestle na mleku [mleko, płatki kukurydziane]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Ogórek, rzodkiewka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), kasza jęczmienna, natka pietruszki, ziemniaki, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Łazanki z kapustą i mięsem, kompot [łopatka bez kości, kapusta kwaszona, makaron (jaja, mąka pszenna), cebula, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta z makreli – wyrób własny [makrela, jajko, ogórek kwaszony, kukurydza konserwowa, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)]
Piątek - 2025-10-31
Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Parówki z szynki [100% mięsa z szynki]
5. Papryka
II Śniadanie
6. Melon, woda
Obiad
1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Ryż z musem truskawkowym, kisiel wiśniowy [truskawki, cukier, cukier waniliowy, śmietana ryż
kisiel wiśniowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek wiśniowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka miętowa
2. Zapiekane bułeczki z żółtym serem [bułka kajzerka (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), ser żółty (mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej)]
3. Ketchup [pomidory, cukier, ocet, sól, przyprawy]