Poniedziałek - 2025-11-03

Śniadanie
1. Płatki ryżowe na mleku [mleko, płatki ryżowe]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Ogórek, papryka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, fasolka szparagowa, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti, kompot [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy, zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna
makaron (mąka pszenna, jaja)
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Chałka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jajka, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe
5. Mleko

Wtorek - 2025-11-04

Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Serek łaciaty [serek śmietankowy, białka mleka, sól]
4. Ogórek, rzodkiewka
5. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
6. Jabłko, woda
Obiad
1. Żurek z jajkiem i kiełbasą, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, żurek, śmietana, cebula, jaja, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Porcja kurczaka gotowana, ziemniaki, marchewka duszona, kompot [podudzie z kurczaka, przyprawy (sól morska, pieprz czarny, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, bazylia, oregano)
ziemniaki
marchew
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Kisiel malinowy [skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne, witamina C]

Środa - 2025-11-05

Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajecznica na masełku [jajko, masło (śmietanka), sól]
5. Ogórek kwaszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad
1. Zupa pomidorowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, makaron (mąka pszenna, jaja)
2. Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, ryż, surówka z warzyw mieszanych, kompot [filet z piersi kurczaka, koper zielony, cebula, mąka pszenna, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy
ziemniaki
surówka - kapusta biała, marchew, pietruszka, por, seler, olej rzepakowy, cukier
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Smalczyk z fasoli ze szczypiorkiem [fasola gotowana, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, sól morska, ekstrakty przypraw, aromat naturalny, szczypiorek]

Czwartek - 2025-11-06

Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Pomidor
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Kluski lane na rosole [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, jaja]
2. Filet z ryby, ziemniaki, sałatka z ogórka kwaszonego i marchwi, kompot [filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy
ziemniaki
sałatka – ogórek kwaszony, marchew, cebula, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbata miętowa
2. Twarożek waniliowy – wyrób własny z musem jabłkowym [śmietanka, mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej, cukier, cukier wanilinowy, jabłka]
3. Wafle ryżowe
4. Masło extra [śmietanka]

Piątek - 2025-11-07

Śniadanie
1. Zacierka na mleku [mleko, mąka pszenna, jajko]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Schab z wędzarni
5. Papryka
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Grochówka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, groch łuskany, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Naleśniki z dżemem, kisiel cytrynowy [maślanka, mleko, jaja, maka pszenna, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier, olej rzepakowy, dżem truskawkowy 100%
kisiel cytrynowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek cytrynowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser mozzarella [mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości]
5. Pomidorki koktajlowe