Poniedziałek - 2025-11-17

Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajko gotowane
5. Pomidor, rzodkiewka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti, kompot [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy, zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna
makaron – mąka pszenna, jaja
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Ciasto murzynek [jajka, mleko, mąka pszenna, kakao, olej, przyprawa do piernika]
3. Mleko

Wtorek - 2025-11-18

Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Parówki z szynki
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad
1. Rosół z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, szyja z indyka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, makaron (jaja, mąka pszenna)]
2. Karczek duszony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kompot [karczek bez kości, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki, buraki, jabłka, cukier
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka owoce leśne
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek waniliowy z brzoskwinią – wyrób własny [śmietanka, mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej, cukier, cukier wanilinowy, brzoskwinie w puszce]

Środa - 2025-11-19

Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Serek łaciaty [serek śmietankowy, białka mleka, sól]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Zalewajka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, mąka pszenna, śmietana, cebula, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Gulasz drobiowy z warzywami, ryż, kompot [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, papryka czerwona, pieczarka, mąka pszenna, passata pomidorowa, olej rzepakowy
ryż
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Kisiel wiśniowy [skrobia, aromat, witamina C, proszek wiśniowy, cukier]

Czwartek - 2025-11-20

Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Papryka, ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa pomidorowa z ryżem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), koncentrat pomidorowy, śmietana, ryż]
2. Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, kompot [filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy
ziemniaki
surówka – kapusta kwaszona, marchew, jabłka, cebula, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbata rumiankowa
2. Chałka z kruszonką [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jajka, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe

Piątek - 2025-11-21

Śniadanie
1. Płatki kukurydziane na mleku [mleko, płatki kukurydziane]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Schab z wędzarni
5. Ogórek kwaszony
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Jabłko, kiwi, woda
Obiad
1. Kapuśniak z kwaszonej kapusty, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta kwaszona, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek) chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Naleśniki z dżemem, kisiel cytrynowy [maślanka, mleko, jaja, mąka pszenna, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier, olej rzepakowy, dżem truskawkowy 100%
kisiel cytrynowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek cytrynowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta z awokado [jajko, jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji jogurtowych), awokado]