Poniedziałek - 2025-11-24

Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajecznica na masełku [jajko, masło (śmietanka), sól]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Barszcz ukraiński, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, mąka pszenna, śmietana, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Gulasz mięsny, makaron, ogórek kwaszony, kompot [łopatka bez kości, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy
makaron – mąka pszenna, jaja
ogórek kwaszony
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Placuszki owsiane z jabłkiem – wyrób własny [mąka pszenna, mleko, jajko, jabłko, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, olej rzepakowy]

Wtorek - 2025-11-25

Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek ze szczypiorkiem [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, szczypior]
5. Papryka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Kluski lane na rosole [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, jaja]
2. Porcja kurczaka gotowana, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot [podudzie z kurczaka, przyprawy (sól morska, pieprz czarny, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, bazylia, oregano)
ziemniaki
marchew, jabłka, cukier
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Bułka maślana z kruszonką [mąka pszenna, jajka, woda, sól, drożdże, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony

Środa - 2025-11-26

Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica z indyka
5. Pomidor
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa szczawiowa z makaronem i jajkiem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), szczaw konserwowy, śmietana, mąka pszenna, jaja, makaron (mąka pszenna, jaja)]
2. Filet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria [filet z piersi kurczaka, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy
ziemniaki
mizeria – ogórek zielony, maślanka, śmietana]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytryną
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta z makreli – wyrób własny [twarożek śmietankowy (śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych), szczypiorek, makrela w pomidorach, ogórek kwaszony]

Czwartek - 2025-11-27

Śniadanie
1. Zacierka na mleku [mleko, mąka pszenna, jajko]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, fasolka szparagowa, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Pulpeciki mięsne w sosie pomidorowym, ryż, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i pora, kompot [łopatka bez kości, jaja, mąka pszenna, cebula, bułka tarta, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy
ryż
surówka – kapusta biała, ogórek zielony, por, koper zielony, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka miętowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Galaretka truskawkowa [cukier, żelatyna, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne]

Piątek - 2025-11-28

Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica z wędzarni
5. Pomidor
6. Ogórek
7. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
8. Melon, woda
Obiad
1. Grochówka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, groch łuskany, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Makaron z musem truskawkowym ,banan, kisiel cytrynowy [truskawki, cukier, cukier waniliowy, śmietana
makaron - mąka pszenna, jaja
banan
kisiel cytrynowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek cytrynowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Smalczyk z fasoli ze szczypiorkiem [fasola gotowana, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, sól morska, ekstrakty przypraw, aromat naturalny, szczypiorek]
5. Rzodkiewka