Poniedziałek - 2025-12-01
Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajko gotowane
5. Pomidor, ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, cebula, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti, kompot [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy, zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna
makaron (mąka pszenna, jaja)
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Wafle ryżowe
3. Napój mleczno-bananowy [mleko, banany, cukier wanilinowy]
Wtorek - 2025-12-02
Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Szyneczka wieprzowa
5. Ogórek kwaszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Chrupki kukurydziane [grys kukurydziany], woda
Obiad
1. Zupa pomidorowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, makaron (mąka pszenna, jaja)]
2. Gołąbki siekane, ziemniaki, kompot [łopatka bez kości, kapusta biała, cebula, jaja, ryż, kasza manna, passata pomidorowa, mąka pszenna, olej rzepakowy
ziemniaki
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Jabłko pieczone z miodem, cynamonem i kruszonką [jabłko, miód, cynamon, mąka pszenna, masło (śmietanka), cukier]
Środa - 2025-12-03
Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Pomidor
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad
1. Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, ogórek kwaszony, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Filet z piersi kurczaka w sosie słodko – kwaśnym, ryż, kompot [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, papryka zielona, ananas, przecier jabłkowy, pędy bambusa, przyprawy (zawierają soję) i ekstrakty przypraw, zioła, ekstrakty warzyw, mąka pszenna
ryż
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka owoce leśne
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser mozzarella [mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości]
5. Pomidorki koktajlowe
Czwartek - 2025-12-04
Śniadanie
1. Płatki ryżowe na mleku [mleko, płatki ryżowe]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka czerwona
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), kasza jęczmienna, natka pietruszki, ziemniaki, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, kompot [filet z miruny, jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki
surówka – kapusta kwaszona, marchew, jabłka, cebula, cukier, olej rzepakowy
kompot – owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Budyń waniliowy z sosem truskawkowym – wyrób własny [cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, dżem truskawkowy, woda]
Piątek - 2025-12-05
Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Parówki z szynki [100% mięsa z szynki]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Muffinki czekoladowe [kakao, jajka, mąka pszenna], woda
Obiad
1. Kapuśniak z białej kapusty, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta biała, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek) chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)
2. Ryż z bitą śmietaną, mandarynka, kisiel wiśniowy [śmietana, cukier, cukier waniliowy
ryż
mandarynka
kisiel wiśniowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek wiśniowy), cukier)]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Chałka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jajka, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe