Poniedziałek - 2025-09-15
Śniadanie:
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka żółta, czerwona
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Arbuz, woda
Obiad:
1. Barszcz ukraiński, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, mąka pszenna, śmietana, marchew, pietruszka, por, seler, buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Makaron [mąka pszenna, jaja]
3. Gulasz mięsny [łopatka bez kości, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy]
4. Ogórek kwaszony
5. Kompot [truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek:
1. Herbatka rumiankowa
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe [śliwki węgierki, cukier]
Wtorek - 2025-09-16
Śniadanie:
1. Płatki kukurydziane Nestle na mleku [mleko, płatki kukurydziane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta z tuńczyka [tuńczyk w sosie własnym, jajko, ogórek kwaszony, kukurydza konserwowa, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad:
1. Zupa ogórkowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, ogórek kwaszony, marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana, makaron (mąka pszenna, jajka)]
2. Ziemniaki
3. Wątróbka drobiowa [wątroba drobiowa, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy]
4. Surówka [kapusta biała, marchew, pietruszka, por, seler, kwasek cytrynowy, cukier, olej rzepakowy]
5. Kompot [owoce (truskawka, wiśnia, śliwka), miód]
Podwieczorek:
1. Herbatka miętowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło ekstra [śmietanka]
4. Pudding z kaszy manny z musem truskawkowym [mleko, kasza manna, truskawki mrożone]
Środa - 2025-09-17
Śniadanie:
1. Owsianka [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło [śmietanka]
4. Ser mozzarella [mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości]
5. Pomidor, ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad:
1. Zalewajka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, mąka pszenna, śmietana, cebula, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól, woda)]
2. Ryż
3. Filet z piersi kurczaka w sosie słodko-kwaśnym [filet z kurczaka, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka, ananas, przecier jabłkowy, pędy bambusa, przyprawy (zawiera soję) i ekstrakty przypraw, zioła, ekstrakty warzyw, mąka pszenna]
4. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek:
1. Herbatka malinowa
2. Ciasto marchewkowe [mąka pszenna, jajko, marchew, olej rzepakowy, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy]
3. Ciepłe mleko
Czwartek - 2025-09-18
Śniadanie:
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek z rzodkiewką [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, rzodkiewka]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad:
1. Zupa pomidorowa z ryżem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, por, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, ryż]
2. Ziemniaki
3. Kotlet mielony [łopatka b/k, bułka tarta, jaja, cebula, bułka pszenna (mąka pszenna, sól, drożdże), olej rzepakowy]
4. Mizeria [ogórek zielony, maślanka, śmietana]
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek:
1. Herbatka żurawinowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Galaretka [cukier, żelatyna, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne]
5. Kiwi
Piątek - 2025-09-19
Śniadanie:
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica z wędzarni
5. Ogórek, papryka żółta
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad:
1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Makaron z serem [makaron (mąka pszenna, jajka), twaróg półtłusty, cynamon]
3. Kisiel malinowy [skrobia, witamina C, aromat, proszek malinowy, cukier]
Podwieczorek:
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb żytni zapiekany w jajku [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże, jajko, olej rzepakowy]
3. Pomidorki koktajlowe