Poniedziałek - 2025-09-22
Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka żółta, czerwona, zielona
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna, makaron (mąka pszenna, jaja)]
3. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Pieczone jabłko z miodem, cynamonem i kleksem z jogurtu naturalnego [jabłko, miód, cynamon, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)]
Wtorek - 2025-09-23
Śniadanie
1. Zacierka na mleku [mleko, mąka pszenna, jajko]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta jajeczna [jajka, jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, kultury bakterii jogurtowych, sól)]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad
1. Kapuśniak z kapusty kwaszonej, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta kwaszona, marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), ziemniaki, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Ryż
3. Pulpeciki mięsne w sosie pomidorowym [łopatka bez kości, jaja, mąka pszenna, cebula, bułka tarta, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy]
4. Surówka [kapusta biała, ogórek zielony, por, koper zielony, cukier, olej rzepakowy]
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło ekstra [śmietanka]
4. Kisiel malinowy [skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne, witamina C]
Środa - 2025-09-24
Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło [śmietanka]
4. Ser żółty [mleko, bakterie fermentacji mlekowej, sól, stabilizator]
5. Pomidor, ogórek
6. Herbatka miętowa
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad
1. Kluski lane na rosole [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jaja]
2. Ziemniaki
3. Gulasz drobiowy z warzywami [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, papryka czerwona, pieczarka, mąka pszenna, passata pomidorowa, olej rzepakowy]
4. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Chałka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jaja, cukier, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło [śmietanka]
4. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru
5. Ciepłe mleko
Czwartek - 2025-09-25
Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica
5. Papryka, ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Arbuz, woda
Obiad
1. Krupnik ryżowy [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, por, seler, ryż, natka pietruszki]
2. Ziemniaki
3. Filet z ryby [filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy]
4. Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka [kapusta kwaszona, marchew, jabłko, cebula, cukier, olej rzepakowy]
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Twarożek waniliowy z brzoskwinią – wyrób własny [śmietanka, bakterie fermentacji mlekowej, kultury bakterii jogurtowych, mleko, cukier wanilinowy, brzoskwinia]
Piątek - 2025-09-26
Śniadanie
1. Płatki owsiane na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Serek łaciaty [serek śmietankowy, białka mleka, sól]
5. Rzodkiewka, ogórek
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Żurek z jajkiem i kiełbasą, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, żurek, śmietana, cebula, jaja, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Naleśniki z dżemem [maślanka, mleko, mąka pszenna, jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier, olej rzepakowy, dżem truskawkowy 100%]
3. Kisiel cytrynowy [skrobia, witamina C, aromat, proszek cytrynowy, cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Smalczyk z fasoli i jabłka [fasola gotowana, cebula, olej rzepakowy, jabłko suszone, przyprawy, sól morska, ekstrakty przypraw, aromat naturalny]
5. Ogórek