Poniedziałek - 2025-10-06
Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica z wędzarni
5. Ogórek, papryka żółta
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Arbuz, woda
Obiad
1. Zalewajka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, barszcz biały, mąka pszenna, śmietana, cebula, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti, kompot [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy, zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna
makaron (mąka pszenna, jaja)
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Ser żółty [mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej]
5. Ogórek
Wtorek - 2025-10-07
Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser mozzarella [mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości]
5. Pomidor, ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Rosół z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, szyja z indyka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, makaron (jaja, mąka pszenna)]
2. Porcja kurczaka gotowana, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot [podudzie z kurczaka, przyprawy (sól morska, pieprz czarny, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, bazylia, oregano)
ziemniaki
marchew, jabłka, cukier
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka miętowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło ekstra [śmietanka]
4. Kisiel malinowy [skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, aromat, koncentraty roślinne, witamina C]
Środa - 2025-10-08
Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka czerwona, zielona, żółta
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Gruszka, woda
Obiad
1. Zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Filet z piersi kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, papryka zielona, ananas, przecier jabłkowy, pędy bambusa, przyprawy (zawierają soję) i ekstrakty przypraw, zioła, ekstrakty warzyw, mąka pszenna
ryż
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Pieczone jabłko z miodem, cynamonem i kleksem z jogurtu naturalnego [jabłko, miód, cynamon, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)]
Czwartek - 2025-10-09
Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek ze szczypiorkiem [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, szczypior]
5. Ogórek, rzodkiewka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Borówki, woda
Obiad
1. Zupa koperkowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, koper zielony, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, śmietana, makaron (mąka pszenna, jaja)]
2. Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, kompot [filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy
ziemniaki
surówka – kapusta kwaszona, marchew, jabłka, cebula, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Chałka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jajka, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło [śmietanka]
4. Dżem truskawkowy
Piątek - 2025-10-10
Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasta jajeczna z awokado [jajko gotowane, awokado, jogurt naturalny, sok z cytryny]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad
1. Grochówka, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, groch łuskany, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Naleśniki z dżemem, kisiel wiśniowy [maślanka, mleko, jaja, maka pszenna, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier, olej rzepakowy, dżem truskawkowy 100%
kisiel wiśniowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek wiśniowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże]
3. Chleb w jajku
4. Pomidor