Poniedziałek - 2025-09-29
Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka kolorowa
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, cebula, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka, mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Kasza jęczmienna
3. Gulasz mięsny [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna]
4. Ogórek kwaszony
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Serek Bieluch [mleko, żywe kultury bakterii mlekowych]
5. Pomidor, ogórek
Wtorek - 2025-09-30
Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek ze szczypiorkiem [śmietanka, mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej, szczypior]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Zupa pomidorowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, por, seler, koncentrat pomidorowa, śmietana, mąka pszenna, makaron (mąka pszenna)]
2. Ryż
3. Potrawka z kurczaka [ćwiartka tylna z kurczaka, cebula, olej rzepakowy mąka pszenna, papryka słodka]
4. Surówka z warzyw [kapusta biała, marchew, pietruszka, por, seler, kwasek cytrynowy, cukier, olej rzepakowy]
5. Kompot [owoce (truskawka, wiśnia, śliwka), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka żurawinowa
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło ekstra [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe
Środa - 2025-10-01
Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło [śmietanka]
4. Parówka z szynki [100% mięsa z szynki]
5. Słupki papryki, ogórka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Arbuz, woda
Obiad
1. Krupnik jęczmienny, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, natka pietruszki, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Ziemniaki
3. Kotlet drobiowy z pieczarką [filet z piersi kurczaka, cebula, jaja, pieczarka, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy]
4. Mizeria [ogórek zielony, śmietana, maślanka]
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Ciasto biszkopt – wyrób własny [mąka pszenna, jajko, cukier, proszek do pieczenia]
3. Owocowy talerzyk [maliny, banan, gruszka]
4. Kakao [mleko, kakao naturalne DecoMorreno]
Czwartek - 2025-10-02
Śniadanie
1. Płatki owsiane na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajecznica na masełku [jajko, masło (śmietanka)]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad
1. Zupa ogórkowa z ryżem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, por, seler, ogórek kwaszony, śmietana, ryż]
2. Ziemniaki
3. Karczek duszony [karczek bez kości, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy]
4. Buraczki z jabłkiem [buraki, jabłka, cukier]
5. Kompot [owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Budyń z musem truskawkowym [cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwniki, truskawka mrożona]
Piątek - 2025-10-03
Śniadanie
1. Płatki kukurydziane Nestle na mleku [mleko, płatki kukurydziane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina wieprzowa
5. Ogórek, pomidor
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Kapuśniak z białej kapusty, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta biała, marchew, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Makaron z musem truskawkowym [makaron (mąka pszenna, jajka), truskawki, cukier, cukier waniliowy, śmietana]
3. Kisiel cytrynowy [skrobia, witamina C, aromat, proszek cytrynowy, cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże]
3. Masło [śmietanka]
4. Pasta z tuńczyka [tuńczyk, jajko, kukurydza konserwowa, ogórek kwaszony, jogurt naturalny (mleko)]
5. Pomidorki koktajlowe