Poniedziałek - 2025-10-13

Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica wieprzowa
5. Ogórek kiszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Chrupki kukurydziane [grys kukurydziany], woda
Obiad
1. Barszcz ukraiński, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, mąka pszenna, śmietana, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Gulasz mięsny, makaron, ogórek kwaszony, kompot [łopatka bez kości, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy
makaron – mąka pszenna, jaja
ogórek kwaszony
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Twarożek waniliowy – wyrób własny [śmietanka, mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej, cukier, cukier wanilinowy]
3. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
4. Masło extra [śmietanka]
5. Owocowy talerzyk [banan, gruszka, mandarynka]

Wtorek - 2025-10-14

Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajko gotowane
5. Pomidor, szczypiorek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa krem z brokuła [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, brokuł, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), ziemniaki]
2. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, buraczki z jabłkiem [ćwiartka tylna z kurczaka, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, papryka słodka
ziemniaki
buraki, jabłka, cukier
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia),
miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Placuszki owsiane z jabłkiem i cukrem pudrem [mąka pszenna, mleko, jajko, jabłko, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, olej rzepakowy]

Środa - 2025-10-15

Śniadanie
1. Owsianka na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Szyneczka z indyka
5. Papryka czerwona, zielona, żółta
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, cebula, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Nuggetsy, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot [filet z piersi kurczaka, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy
ryż
surówka – kapusta pekińska, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka miętowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pudding z manny z musem malinowym [mleko, kasza manna, maliny mrożone]

Czwartek - 2025-10-16

Śniadanie
1. Zacierka na mleku [mleko, mąka pszenna, jajko]
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad
1. Kluski lane na rosole [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, jaja]
2. Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i pora, kompot [łopatka bez kości, jaja, mąka pszenna, cebula, bułka tarta, pieczarki, sos pieczarkowy, olej rzepakowy
ziemniaki
surówka – kapusta biała, ogórek zielony, por, koper zielony, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Napój mleczno-bananowy [mleko, banany, cukier wanilinowy]
2. Wafle ryżowe
3. Herbata żurawinowa

Piątek - 2025-10-17

Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek z rzodkiewką [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, rzodkiewka]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Nektarynka, woda
Obiad
1. Kapuśniak z białej kapusty, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta biała, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek) chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)
2. Ryż z jabłkiem i cynamonem, kisiel malinowy [ryż, jabłka, cukier, cynamon, masło, olej rzepakowy
kisiel malinowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek malinowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Pasta z makreli [makrela, jajko, ogórek kwaszony, kukurydza konserwowa, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)]