Poniedziałek - 2025-10-20

Śniadanie
1. Płatki ryżowe na mleku [mleko, płatki ryżowe]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Wędlina drobiowa
5. Papryka
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Banan, woda
Obiad
1. Zupa Fasolowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, fasolka szparagowa, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana ,chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Spaghetti, kompot [łopatka bez kości, sos pomidorowy, cebula, przecier jabłkowy, kwas cytrynowy, zioła, seler, olej rzepakowy, mąka pszenna
makaron (mąka pszenna, jaja)
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka malinowa
2. Chałka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże, jajka, tłuszcz roślinny rzepakowy]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru

Wtorek - 2025-10-21

Śniadanie
1. Płatki owsiane na mleku [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb razowy [mąka pszenna, mąka żytnia razowa, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Pasztecik drobiowy
5. Ogórek kwaszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Jabłko, woda
Obiad
1. Zupa szczawiowa z makaronem i jajkiem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), szczaw konserwowy, śmietana, mąka pszenna, jaja, makaron (mąka pszenna, jaja)]
2. Karczek duszony, ziemniaki, mizeria [karczek bez kości, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki
mizeria – ogórek zielony, śmietana, maślanka]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Smalczyk z fasoli [fasola gotowana, cebula, olej rzepakowy, przyprawy, sól morska, ekstrakty przypraw, aromat naturalny]
4. Ogórek

Środa - 2025-10-22

Śniadanie
1. Płatki jaglane na mleku [mleko, płatki jaglane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek ze szczypiorkiem [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, szczypior]
5. Ogórek
6. Rzodkiewka
7. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
8. Gruszka, woda
Obiad
1. Kapuśniak z kapusty kwaszonej, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta kwaszona, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek), chleb (mąka pszenna, drożdże, sól), ziemniaki]
2. Gulasz drobiowy z warzywami, ryż, kompot [filet z piersi kurczaka, marchew, cebula, papryka czerwona, pieczarka, mąka pszenna, passata pomidorowa, olej rzepakowy, ryż
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka owoce leśne
2. Ciasto marchewkowe [mąka pszenna, jajko, marchew, olej rzepakowy, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy]
3. Kakao [mleko, kakao naturalne DecoMorreno]

Czwartek - 2025-10-23

Śniadanie
1. Płatki jęczmienne na mleku [mleko, płatki jęczmienne]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Jajecznica na masełku [jajko, masło (śmietanka), sól]
5. Pomidorki koktajlowe
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynka, woda
Obiad
1. Zupa pomidorowa z ryżem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), koncentrat pomidorowy, śmietana, ryż]
2. Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, kompot [filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, ziemniaki,
surówka – kapusta kwaszona, marchew, jabłka, cebula, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka lipowa
2. Angielka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Budyń czekoladowy [cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao

Piątek - 2025-10-24

Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Polędwica z wędzarni
5. Pomidor
6. Herbatka z cytryną
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Barszcz ukraiński, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, mąka pszenna, śmietana, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), buraki, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Naleśniki z dżemem, kisiel cytrynowy [maślanka, mleko, jaja, mąka pszenna, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cukier, olej rzepakowy, dżem truskawkowy 100%
kisiel cytrynowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek cytrynowy), cukier
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Bułka kajzerka [mąka pszenna, woda, sól, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Serek łaciaty [serek śmietankowy, białka mleka, sól]
5. Ogórek