Środa - 2025-11-12

Śniadanie
1. Manna na mleku [mleko, kasza manna]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Ser żółty
5. Papryka żółta, czerwona, zielona
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Melon, woda
Obiad
1. Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, cebula, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, ziemniaki, śmietana, chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)]
2. Gulasz mięsny, kasza jęczmienna, maślanka [łopatka bez kości, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy
kasza jęczmienna
maślanka]
Podwieczorek
1. Herbatka z cytrynką
2. Chleb pszenno-żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda]
3. Pasta z makreli [makrela, jajko, ogórek kwaszony, kukurydza konserwowa, jogurt naturalny (mleko, kultury bakterii jogurtowych)

Czwartek - 2025-11-13

Śniadanie
1. Owsianka [mleko, płatki owsiane]
2. Chleb żytni [mąka pszenna, mąka żytnia, sól, woda, drożdże]
3. Masło extra [śmietanka]
4. Twarożek z rzodkiewką [śmietanka, mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, rzodkiewka]
5. Ogórek
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Mandarynki, woda
Obiad
1. Zupa ogórkowa z makaronem [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, ogórek kwaszony, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, śmietana, makaron (mąka pszenna, jaja)]
2. Nuggetsy, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot [filet z piersi kurczaka, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, przyprawa do kurczaka, olej rzepakowy
ryż
surówka – kapusta pekińska, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, cukier, olej rzepakowy
kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód, kompot - owoce (truskawka, śliwka, wiśnia), miód]
Podwieczorek
1. Herbatka rumiankowa
2. Rogal z makiem
3. Masło ekstra [śmietanka]
4. Powidła śliwkowe

Piątek - 2025-11-14

Śniadanie
1. Ryż na mleku [mleko, ryż]
2. Chleb graham [mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, woda]
3. Masło [śmietanka]
4. Polędwica z wędzarni
5. Ogórek kiszony
6. Herbatka z cytrynką
II Śniadanie
7. Śliwka, woda
Obiad
1. Kapuśniak z białej kapusty, pieczywo [porcja rosołowa, skrzydło z indyka, kapusta biała, włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka), mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wiejska (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek) chleb (mąka pszenna, drożdże, sól)
2. Makaron z serem, jabłko, kisiel malinowy [twaróg półtłusty, cukier, cynamon
jabłko
makaron - mąka pszenna, jaja
kisiel malinowy (skrobia, aromat, witamina C, proszek malinowy), cukier]
Podwieczorek
1. Herbatka owoce leśne
2. Chleb zapiekany w jajku
3. Ketchup [pomidory, cukier, ocet, sól, przyprawy]
4. Pomidorki koktajlowe